22 Temmuz 2015 Çarşamba

Facebook ve Youtube'a da erişim yasağı!

Suruç katlimına ilişkin görüntülerin yayınlanması gerekçesiyle Twitter, Facebook ve Youtube'a erişim engeli getirildi.

Sabah saatlerinden itibaren kullanıcıların çoğu sosyal paylaşım sitesi Twitter’a giremiyor. Bazı GSM operatörleri üzerinden Twitter’a giriş yapılamazken, kimi kullanıcılar da bilgisayarlarının internet ayarlarını değiştirerek Twitter’a giriş yapabildiklerini söyledi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Suruç katliamına ilişkin görsel ve video paylaşımı nedeniyle Twitter'a erişim yasağının getirildiği öğrenildi. Twitter dışında görüntüleri yayımlayan gazetelerin internet siteleri ile Youtube ve Facebook'a da erişimine yasak getirildi.

Henüz resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medya kullanıcıları “#twitterblockinturkey ” ‘#TwitterTürkiyedeyasaklandı’ etiketlerini kullanarak şikayetlerini bildirdi.

Twitter'a erişim yasağı nasıl delinir?

Eğer siz de sorun yaşayanlar arasında iseniz yapmanız gereken VPN üzerinden bağlanmak. Popüler programlar arasın ZenMate yer alıyor. Eğer Chrome kullanmıyorsanız Psiphon'u indirebilirsiniz.

Eğer mobilden bağlanıyorsanız da Android için Psiphon'u, iOS'lar için ise SpotFlux'u kullanabilirsiniz.

Twitter kullanıcılarının konuyla ilgili yazdığı bazı mesajlar şöyle:

@kenzocular
Twitter kapatılıyor, kimse yazmaya tenezzül etmiyor artık. Faşist uygulamaları o kadar kanıksadık.

@fredikruger
Hangi ülkede yaşadığınızın farkına varın artık, twitter kaç kere kapatıldı niye açılınca VPN’leri siliyorsunuz kalsın, bakın lazım oldu yine

@Masal_ortusu
yıl olmuş 2015, hala twitter yasaklamaktan bahsediyoruz.. Yasak ne ayol..

‏@thecatay
Patlama görüntülerini yayınlayan sitelere yasak gelmiş. Burda paylaşanlar olduğu için de komple kapatıyolar. Yine beyin fışkırması yaşıyoruz

(medyafaresi.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder