16 Ağustos 2016 Salı

Instagram Stories nedir? Nasıl kullanılır?

Popüler fotoğraf paylaşım uygulamasına gelen yeni özellik Instagram Stories nedir? Instagram Stories nasıl kullanılır?


Instagram’a ağuston ayının başında gelen yeni özellik ‘stories’ şimdiden oldukça popüler hale gelmiş durumda. Başka bir popüler uygulama SnapChat’e benzerliğiyle dikkat çeken özellik çıktığı günden bu yana çok konuşuluyor. Peki bu Instagram Stories nedir?

Instagram ‘Stories’ bir başka deyişle ‘Hikayeler’ özelliği 24 saat içerisinde otomatik olarak silinen fotoğraflar paylaşılmasını sağlıyor. Bu şekilde takipçileriniz paylaştığınız fotoğrafları görüyor ve fotoğraflar 24 saat içerisinde siliniyor. Ayrıca fotoğraflarınıza kimlerin göz attığına da bakabiliyorsunuz.

Instagram Stories nasıl kullanılır?

Arkadaşlarınızın hikayelerine bakmak için Instagram anasayfanızın üst tarafında çıkan fotoğraflara tıklayabilirsiniz. Fotoğraf göndermek için ise, yine anasayfanın en üst sol köşesinde bulunan artı işaretine tıklamanız yetiyor.

Kamera açıldığı zaman çıkan yuvarlağa bir kere basarsanız fotoğraf çekiliyor, basılı tuttuğunuz sürece de video çekmiş oluyorsunuz. Fotoğrafınızı veya videonuzu çektikten sonra ekranınızı kaydırarak filtre seçebiliyorsunuz.

Fotoğrafın üzerine sağ üst taraftan yazı yazabiliyorzunuz veya çizim yapabiliyorsunuz. Sağ alt taraftaki işaret kaydetmek için kullanılıyor. Göndermek içinse ortadaki yuvarlak içindeki ok şekline basmanız yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder