5 Kasım 2016 Cumartesi

Whatsapp, Twitter, Instagram ve Facebook neden açılmıyor? Ne zaman açılacak?

Facebook, Twitter gece geç saatlerinde yavaşlamaya başladı, sabah saatlerinde Whatsapp ve Instagram vatandaşlar tarafından giremeyince açılmama sorunu yaşadı. Gece geç saatlerinde başlayan sosyal medyaya girememe halen sürmekteyken, sosyal medya ağları ne zaman açılacak? Başbakan Binali Yıldırım, bugün bu soruya cevap verdi. Başbakan Yıldırım, "geçici tedbir" uyguladıklarını söyledi.


Facebook, whatsapp ve twitter'da sabah saatlerinde mobilden girilmiyorken, Türkiye'de bir ilk yaşandı. İlk defa whatsapp engellendi. Engellenme sebebi sabah saatlerinde belli değildi. Bir siber saldırı mı yoksa teknik arızadan mı kaynaklı tam net değildi. Ne Türk Telekom'dan ne de BTK'dan bir açıklama geldi. Öğleden sonra Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Geçici tedbir olarak bu uygulamayı yaptıklarını söyleyen Başbakan  Yıldırım, sorun ortadan kalktıktan sonra normale dönecektir dedi.

VPN'den girenler sıkıntı yaşamaya başladı
Whatsapp'a vpn'den girmek isteyen birçok kullanıcı normal sürümdeki aynı sıkıntıyı yaşamaktalar.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan bir yetkili Habertürk'e açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, erişim yasağının bulunmadığı, Türkiye genelinde "internet" üzerinde bir sorun yaşandığını, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder