8 Mayıs 2015 Cuma

Gear VR, Galaxy S6 ve S6 Edge İle Artık Uyumlu!

Samsung’un yeni nesil akıllı telefon modelleri, sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR için artık %100 uyumlu! İşte detaylar…

Güney Koreli elektronik ve akıllı cihaz üreticisi Samsung, geçtiğimiz yıl Oculus VR firmasıyla bir anlaşma imzalamış ve VR ekibiyle ortak bir proje yürütmeye başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Galaxy S4 akıllı telefon modeliyle uyumlu olarak tanıtılan sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR, kısıtlı sayıda üretilmiş ve satışa sunulmuştu.

Deneme modelinin ardından final modelinin ne zaman tanıtılacağı ve piyasaya sürüleceği hakkında henüz net bir bilgi bulunmayan Gear VR, Samsung tarafından yayımlanan resmi bir rapora göre, artık Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle %100 uyumluluk göstererek çalışacak.
Super AMOLED ekran teknolojisinin kullanıldığı Galaxy S6 ve S6 Edge’de güçlü işlemciler tercih edilmiş ve yüksek grafik hareketleri için yardımcı bir işlemci yerleştirilmişti. Kısa bir süre önce ön siparişe sunulan final model Gear VR, önümüzdeki hafta Amerika’da satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Virtual Reality(Sanal gerçeklik) üzerine birçok uygulama ve oyunun yer aldığı Google Play Store’da, Gear VR’a uyumluluk gösteren video ve video klipler de bulmak mümkün. Samsung Gear VR’ın tam olarak ne olduğunu merak ediyorsanız tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. (milliyet.com.tr)


Videoyu izlemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder