4 Eylül 2016 Pazar

GTA V ve Lindsay Lohan davası sonuçlandı

Popüler kültürün en önemli oyunlarından biri olan ve her yeni devam yapımıysa sansasyon yaratan Grand Theft Auto, 2 yıldır süren Lindsay Lohan davasını kazandı.



2013 yılında satışa sunulan ve en iyi oyun dahil olmak üzere neredeyse tüm ödülleri toplayan GTA V, içerdiği parodi karakterleri yüzünden başını belaya sokmayı başarmıştı.

İşin iç yüzünü bilmeyenler için konuyu biraz açmamız gerekiyor. GTA V tamamen kurgusal bir Amerikan Rüyası’nı anlatıyor. İşlerin kara mizah noktasında gerçek markalar ve isimlerin değiştirilmiş halini kullanıyor.

Ünlü oyun şirketi ve Lindsay Lohan'ın bitmeyen kavgası


iPhone, iFruit olurken, Facebook, Life-Invader olmuştu. Böylece Rockstar’ın insanlara vermesi gereken mesaj daha vurucu hale gelirken, söz konusu marka ve ünlü isimlerin tepkisiyle karşılaşılması kaçınılmaz oluyor. Bu isimlerden biri olduğunu iddia eden ünlü oyuncu Lindsay Lohan, markanın promosyonlarında kendisine ait bir görselin kullanıldığını ve oyun içerisindeki Lancey Jonas karakterinin kendisi olduğunu söyleyerek Take-Two’ya dava açtı.
Take-Two ve şirketin bünyesindeki oyun şirketi Rockstar iddiayı saçmalık olarak nitelendirirken, 2014 yılında başlayan dava artık sonuca bağlandı.

5 kişilik jürinin kararına bağlı kalınarak Rockstar ve Take-Two’nun üzerindeki tüm suçlamalar düşürüldü. Lohan ve bir diğer davacı olan Sammy Gravano 2 yıllık çabalarından elleri boş olarak geri döndüler.

Mahkeme kararına göre, bu insanlardan esinlenilmiş olsa bile gerçek isimler ve gerçek görünüşler kullanılmadığı için iddianame düşürüldü. Rockstar’ın bu karakterlere orijinal hikayeler, diyaloglar ve tamamen bağımsız bir kurgu oluşturması, Lohan ve Gravano’nun kanıtlarının yetersiz kalması da kararı büyük ölçüde etkiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder