25 Aralık 2014 Perşembe

Hiç kendinizi Google'da aradınız mı?

Amerikan araştırma şirketi Pew Research Center, internet kullanıcıların yüzde 56’sının en az bir kere arama motorunda kendileri hakkında bilgi arattığını açıkladı.

Amerikan araştırma şirketi Pew Research Center, internet kullanıcıların yüzde 56’sının en az bir kere arama motorunda kendileri hakkında bilgi arattığını açıkladı. Araştırmanın ilk kez yapıldığı 2001 yılında bu rakam yüzde 22 civarındaydı.

Rusya’nın Sesi’ne göre, haberi geçen Mashable sitesinin analiz uzmanı Mary Madden, “İşverenler, romantik partnerler ve üniversitelerin öğrenci kabul komisyonları, hakkınızda bilgi almak için giderek artan oranda arama sistemlerini kullanıyor. Bu nedenle online itibar yönetimi, dijital çağımızda birçok kişi için vazgeçilmez sosyal ve mesleki beceri haline geldi” yorumunda bulundu.

İnternette yayınlanan veriler, vatandaşların gerçek hayatını daha fazla etkilemeye başladı. Örneğin, Rusya’da sosyal paylaşım sitelerinde uygunsuz resimler ve açıklamalar yüzünden çalışanların işten kovulması ile ilgili birkaç skandal yaşanmıştı.

Rus haber portalı Digit.ru, çalışanların sosyal ağları kullanmasının kontrolünün işverenler arasında küresel eğilimlerinden bir haline geldiğini yazdı. Geçen yıl Batı medyası, ABD’de Facebook hesapları bilgilerinin talep edildiği iş mülakatları sayısının arttığını bildirmişti. İşverenler, iş başvurusunda bulunanların Facebook hesabına hangi içeriği yüklediğini kontrol etmek istiyor.

Apple ve Microsoft gibi büyük uluslararası şirketler de sosyal paylaşım sitelerinde uygunsuz açıklamalarda bulunan çalışanlarını şirketten uzaklaştırıyor.

Kilise temsilcileri de sosyal ağlarda iletişimin potansiyel risk taşıdığını defalarca dile getirmiş, neden olarak ise evli kişilerin Facebook’ta eski sevgilerini bulması yüzünden ailelerin dağılması gösterilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder