22 Şubat 2017 Çarşamba

Görüntüler 24 saat içinde yok olacak

Artık Whatsapp'ta paylaştığınız görüntüler 24 saat içinde yok olacak. İşte Whatsapp'ın tüm kullanıcılarına sunmaya başladığı o özellik...

Instagram'ın ardından şimdi de WhatsApp'a da Snapchat benzeri bir hikayeler modu ekleniyor.
Güncelleme ile birlikte artık eskiden yalnızca düz yazı veya emoticon'lar kullanılabilen Status yani Durum bölümü, fotoğraflar ve yazılarla hikayenizi paylaşabileceğiniz süreli bir alana dönüşüyor.
WhatsApp Status'ün güzel tarafı ise istemediğinizde kapatabiliyor olmanız. Bunun dışında WhatsApp uygulamasına gelecek bir güncelleme ile tüm kullanıcılara dağıtılacağını da hatırlatmamız gerek. Yani bugün WhatsApp güncellendikten sonra ayarlar bölümüne bir göz atmak isteyebilirsiniz.
Tahmin edebileceğiniz üzere durumlarınıza fotoğraf, video ya da GIF görselleri ekleyebilir, çeşitli emojiler ve çizimlerle bu görselleri kişiselleştirebilirsiniz. Bir durum güncellemesi yayımladığınızda ise 24 saat boyunca profilinizde izlenebilir olacak. Ardından da yok olup gidecek.
Whatsapp'ta kullanıcılara sunulan bir diğer yeni özellik, iki adımlı doğrulama imkanını sunuyor. Kullanıcılar önce Ayarlar>Hesap>İki adımlı doğrulama>Aktive et seçeneğine girmesi gerekiyor. (Bu ayarı göremiyorsanız, henüz güncelleme telefonunuza gelmemiş demektir, daha sonra tekrar deneyin!)
Daha sonra uygulama sizden bir e-posta adresi ve 6 haneli rakamlardan oluşan şifre talep edecek. E-posta adresinizi vermek zorunda değilsiniz; ancak oluşturduğunuz şifreyi unutmanız halinde kurtarma işlemi daha zor...
Ayarı yaptığınızda artık hiç kimse Whatsapp hesabınıza şifrenizi bilmeden giremeyecek ve başka bir telefonda Whatsapp hesabınızı kullanamayacak.
Durun daha bitmedi! 1 milyarı aşkın abonesi bulunan Whatsapp'a kimsenin beklemediği bir özellik daha geliyor. Artık mesajları attığınız zaman hemen sonrasında bakın ne olacak?
Söz konusu özellik sayesinde WhatsApp, kullanıcıların konumlarının mesajlaştığı kişiler tarafından görülmesine imkan sağlayacak. Yani artık karşınızdaki kişi izin verdiği sürece o an nerede olduğunu görebileceksiniz.
Whatsapp'ta mesajlar geri alınabilecek! 
Whatsapp'ın Android ve iOS için geliştirilen, sırasıyla 2.16.399 ve 2.17.3.28 nolu beta sürümlerinde karşılaşılan bu özelliklerden ilkinin adı, “Mesajı Geri Alma”.
Whatsapp'ın Android ve iOS için geliştirilen, sırasıyla 2.16.399 ve 2.17.3.28 nolu beta sürümlerinde karşılaşılan bu özelliklerden ilkinin adı, “Mesajı Geri Alma”.
WhatsApp’ın bu yeni sürümüyle beraber eğer gönderdiğimiz mesaj karşı taraftaki kişiye ulaşmadıysa (çift tik olmadıysa), geri almamız artık mümkün olabilecek.
Whatsapp'a gelmesi beklenen bir diğer özellik ise eğer mesajlaştığınız ekranın görüntüsünü almaya çalışırsanız yakın gelecekte bu durum bildirim olarak karşı tarafa iletilecek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder