6 Nisan 2015 Pazartesi

Twitter'dan yasakla ilgili ilk açıklama

Anadolu Ajansı, Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdiğini duyurdu. Twitter sorunu ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın kısa süre içinde açılacağını duyurdu.


KISA SÜREDE AÇILACAK

Kent, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'ın kısa süre içinde erişime açılacağını belirterek şunları kaydetti:
     
"Twitter'ın vekaleten Türk hukuku meselelerini yürüten avukatı tarafından, 'www.twitter.com' adresi üzerinde yer alan içeriklerden İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/1644 değişik iş numaralı kararında yer verilen ve akabinde, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin 'benzer içerik' tespitiyle 2015/1341 dosya numaralı 2015/33 karar numaralı işlemiyle iletilen benzer içeriklerin tamamının Türkiye'den erişime engellendiği hususu teyit edilmiş, Twitter avukatının bu beyanı işletmelere iletilmiş, Twitter'ın erişime açılması kısa süre içerisinde gerçekleşecektir."

TWITTER'DEN YASAK SONRASI AÇIKLAMA
Twitter'ın YouTube ile birlikte öğlen saatlerinde erişim yasağının gelmesiyle Twitter, Türkiye'de yaşanan kesintinin farkında olduklarını ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.




Twitter dışında Facebook ve YouTube'tan yasak sonrası yapılan ilk açıklamada da sorunun çözülmeye çalışıldığı, Facebook'un mahkeme kararına uyarak ilgili içerikleri kaldırdığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder