9 Ocak 2016 Cumartesi

Facebook Messenger’in hedefi büyük

Facebook mesajlaşma servisi olan Messenger, telefon numaralarının kullanımını bitirmeyi hedefliyor.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messenger’ın başında bulunan David Marcus, Messenger’ın varlığıyla telefon numaralarına gerek kalmadığını belirtti.

Facebook’un her konuda hayatımızda yer almak istediğini biliyoruz. Bu amaçla birçok farklı uygulamayı tanıtan ve farklı platformlara yatırımlar yapan Facebook, Messenger’ı kullanıma sunması ve Whatsapp’ı satın almasıyla birlikte özel mesajlarımızın bulunduğu neredeyse tüm uygulamalara sahip olmuş oldu. Bu uygulamalara sahip olmasından ve şirketle etkileşimde olan müşteri sayısını büyük bir oranda artırmayı başarmış olan Facebook, bu büyümesinin ardından uygulamalarında yeni özellikleri devreye sokmaya başladı. Ses kaydı gönderme, fotoğraf gönderme, arama özelliği, görüntülü arama özelliği derken telefonlarımızda iletişim için gereken tüm fonksiyonlara sahip olabilmeyi başarmış olan bu uygulamalar, artık telefon numaralarını tamamen tarihten silmeyi amaçlıyorlar.

Facebook Messenger’ın başında bulunan isim, yani David Marcus tarafından açıklanana göre Messenger’a sahip olan ve bu uygulamayı tüm özelliklerinden faydalanarak kullanan bir kişi, hiçbir şekilde telefon numarasını ihtiyaç duymaz. Bu sözlerle birlikte Messenger’ın ne kadar kullanışlı ve ne kadar marifetli bir uygulama olduğundan bahseden David Marcus, Facebook Messenger’ın bir anlamda telefon numaralarını tamamaen ortadan kaldırmak isteyebileceğine değindi. Böyle bir durumun yaşanmasıyla birlikte neredeyse herkes tarafından kullanılan Facebook’un mesajlaşma platformu olan Messenger, büyük bir yükseliş yaşardı. Bu durumdan Messenger faydalanamasa bile Facebook’un sahip olduğu bir diğer uygulama olan Whatsapp yaşardı.

2015 verileriyle 800 milyondan fazla kullanıcının Messenger’ı kullandığı açıklandı. David Marcus, 800 milyon kullanıcısına güvenerek böyle bir söylemde bulunmuş olabilir. Messenger’ı öve öve bitiremeyen David: “Biz Messenger’ın her zamankinden çok daha hızlı olmasını sağladık. Uygulamaya video araması özelliğini getirdik, sohbetlerde renk değişimleri gibi seçenekler sunarak özelleştirme sağladık, emojilerin sayısını artırdık ve şirketlerde kullanılması amacıyla Business on Messenger’ı kullanıma sunarak iş hayatında bulunan kişilerin de bu uygulamayı kullanmasını sağladık” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder