23 Şubat 2015 Pazartesi

Bu Bilgisayar Rekor Kırdı!

İlk olarak 2012'de ortaya çıkan İngiliz menşeili Raspberry Pi, fiyatı, boyutu ve yapabilecekleriyle dünya genelinde pek çok hayran oluşturmuştu.

Her yeni modelle birlikte artan hayranlık, beraberinde rekor satışlar da getirdi. Raspberry Pi, İngiltere‘nin en çok satan bilgisayar ünitesi oldu. Piyasaya çıktığından bu yana 5 milyondan fazla satan kredi kartı boyutundaki bilgisayar, bu işle hobi olarak ilgilenen kullanıcılardan eğitim kurumlarına kadar pek çok kişi tarafından kullanılıyor. İlk çıktığından bu güne farklı modellerle (Raspberry Pi Model A, Raspberry Pi Model A+, Raspberry Pi Model B, Raspberry Pi Model B+ ve revizyon modeller) oldukça fazla gelişim gösteren bilgisayar, son olarak RaspBerry Pi 2 ile ilkinden 6 kat daha yüksek bir hıza ulaşmıştı. Hem de Raspberry Pi Model B+ ile aynı fiyata!

RaspberryPi’ın satış rakamları konusundaki rakipleri, 80'ler de 5 milyon satan Sinclair ZX Spectrum ve 1994'te üretimine son verilen BBC Micro oldu. Raspberry Pi hakkında daha fazla bilgi almak ya da ürünü satın almak için şu adrese gidebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder